€uromaatjes.nl
Copyright © 2013  by "Euromaatjes"   •   All Rights reserved   •   E-Mail:info@euromaatjes.nl
Kleedgeld
Planner

 

De KleedgeldPlanner

Gemaakt vanuit eigen ervaring  en gebruikt in de praktijk, leerzaam,gemakkelijk en dus heel praktisch!

Je puber begeleiden zonder stress!

Voor jongeren tussen de 12 en 16+.

Beter grip op uitgaven en planning door zelf ze het zelf te leren doen.

Duurzaam en fraai uitgevoerd, een heel jaar lang te gebruiken.

Gratis kunststofbewaarmap!

Gratis e-boek boordevol geldbesparende kleedgeld tips en handige tools zoals kleedgeld "contract" en kledinglijst.

Voor een vriendelijke prijs van nog geen 0.85 cent per maand!

Met de planner doe je mee met Eurodaatjes.Over de KleedgeldPlanner


Wat is de KleedgeldPlanner?
De KleedGeldplanner is een handige manier om je kind te begeleiden bij het leren omgaan met grote bedragen zoals het kleedgeld. Door op een praktische manier met kleedgeld te leren omgaan kunnen ouders en jongeren beter voorbereid en bewuster met kledingaankopen omgaan.


Hoe ontstaan?

De planner is ontstaan door de eigen ervaring. Een van mijn kinderen had op een bepaald moment wel erg weinig kleding in de kast en ook erg weinig geld op de rekening. Tja, wat dan als het buiten 10 graden vriest en er slechts een te dun en te klein zomerjasje aan de kapstok hangt……  Dan moet je een kind, wil het leren van zijn ervaring, daarmee natuurlijk een half jaar door weer en wind laten gaan!
Maar in de praktijk zal een moederhart daar veel moeite mee hebben.
Om geen grote en vervelende zeur te worden heb ik toen de planner gemaakt waarbij iedere aankoop per maand opgeschreven kon worden. In het begin was dit een saai documentje en later heb ik deze vernieuwd en in een mooi aantrekkelijk jasje gestoken. Op een simpele manier wordt door de planner te gebruiken iedere maand duidelijk hoeveel er over is voor de volgende maand.

Van iedere uitgave kan een bonnetje worden bewaard. Een bonnetje “kwijt” zag ik in het begin af en toe door de vingers maar blijkbaar gaf dat een  sluipweggetje. Hoe verleidelijk is het als je met je vrienden op een terras zit, een nieuwe kleur lipgloss niet kan weerstaan en je hebt toch geld beschikbaar….
De belofte aan jezelf dat je het wel weer “spaart” van het zakgeld volgende maand is meestal erg snel vergeten. Kleedgeld is natuurlijk geen zakgeld. Dat je als ouder wil dat het daaraan wordt besteed vind ik niet meer dan redelijk Dus toen ook bepaalde uitgaven steeds vaker van de markt kwamen (handige manier om de boekhouding sluitend te krijgen, dus geen bon) had ik besloten pas kleedgeld over te maken als de planner ingevuld en ook de bonnen compleet zouden zijn. Dat gaf eerst weerstand en protest maar al snel gewenning en heel veel rust!

Begeleiden zonder stress!
In het begin controleerde ik dit iedere maand, later gebeurde dat  steekproefsgewijs. Uiteindelijk was dat laatste niet meer echt nodig.
Het bewaren van de bonnen is ook erg handig als je toch spijt hebt van een aankoop  en natuurlijk als er iets stuk gaat ( garantie kleding doorgaans 6 - 12 maanden). Ook nuttig bij diefstal van bijvoorbeeld een dure jas tijdens de vakantie. De reisverzekering wil graag bonnen zien voordat het uitkeert.

Het bewaren van de bonnetjes kun je dus heel goed positief brengen aan je zoon of dochter. Het starten met een planner is natuurlijk het meest ideaal als zoon of dochter deze krijgt als het voor het eerst kleedgeld krijgt. De sfeer is positief en staat vaak nog open voor jouw goede adviezen :-) Dus voorkomen is beter dan genezen. Later beginnen met de planner is zoals blijkt uit mijn eigen ervaring een prima manier om van nare gesprekken en ruzies af te komen. Bovendien leert puber de grondbeginselen van het boekhouden en vooral zelf de controle te hebben door zelf ( met een klein beetje hulp) te doen. Je leert ze niet alleen wat ze moeten maar vooral ook hoe. Pubers willen geen gezeur. Ze hebben wel behoefte aan grenzen en structuur. Ook al doen ze zich voor of ze dat helemaal niet nodig hebben J


Voor wie?
De planner is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16/18 jaar. Hoewel heeft deze week een 18 jarige de planner in gebruik genomen! Zij had zelf een idee om een aparte rekening te openen voor kledinguitgaven omdat ze het erg lastig vond dat ze niet echt goed bij kon houden hoeveel van haar rekening nou voor kleding is bedoeld. Een extra rekening zorgt ook voor extra kosten dus zo’n planner zag ze wel als erg handig. 

Grip op uitgaven

Een steuntje in de rug voor als je net kleedgeld krijgt en daarna vooral om grip op je uitgaven te houden. Naarmate je kind ouder wordt krijgt het steeds meer uitgaven en inkomsten zodat overzicht houden alleen maar lastiger wordt. Denk maar aan het automatische zakgeld, verjaardagsgeld, geld van een baantje, zorgtoeslag, ziektekostenverzekering en studiefinanciering. Probeer dan maar eens precies te weten hoeveel je nog kan besteden. De Planner heeft 12 afzonderlijke maanden en 1 in te vullen overzicht voor een grove schatting op jaarbasis. Dit kan handig zijn om grote uitgaven op tijd in te schatten en te gaan sparen. Zoals een winterjas of nieuwe schoenen of laarzen. Verder zit de planner in een kunststof map die de planner beschermd en waar ook de bonnetjes in kunnen worden bewaard. De planner zelf heeft stevig papier en mooi is gedrukt. Heeft een geplastificeerde voor en achterkant en zit in een mooi stevig spiraal zodat je de pagina’s makkelijk kunt omslaan om te schrijven.Uitvoering en prijs
Het vervaardigen van de planner heb ik overgelaten aan een professionele drukkerij. Daardoor ziet het geheel er fraai en stevig uit. De planner biedt voor 12 maanden overzicht om de uitgaven te noteren. Daarnaast een speciaal overzicht om een maandplanning te maken. De overzichten hebben het a4 formaat dus lekker veel ruimte. Een stevig spiraal houdt de planner netjes bijelkaar.

Verder geen overbodige opgeleukte plaatjes waar pubers niet op zitten te wachten. De planner heeft heel weinig uitleg nodig. Deze uitleg is beschikbaar op de site van euromaatjes en komt tezamen met het downloadbare e-boek dat gratis De planner kost voor een heel jaar te gebruiken € 7.95 (excl verzending) met daarbij een gratis bewaarmap! Nadat je de planner hebt aangeschaft krijg je ook nog het e-boek met de handleiding, een kleedgeld "contract", een kledinglijst en heel veel kleding en kleedgeld tips.


Verzending en ontvangst
De planner kan natuurlijk ook na afspraak bij mij worden afgehaald. Krijg je de planner liever thuisgestuurd? Voor 2,00 euro per planner stuur ik deze naar je toe. Verzending alleen binnen Nederland. De link voor het e-boek krijg je na ontvangst van de betaling.

Eurodaatjes
Omdat ik geloof in geven en daardoor ook kunnen ontvangen gaat van iedere verkochte planner 0.25 cent verder als een Eurodaatje. Met Eurodaatjes wil ik mooie en zinnige initiatieven steunen waarbij kinderen de hoofdrol in zijn. Dus ik hoop dat er veel planners in gebruik worden genomen!

Bestelwijze
Vul het formulier volledig in. Na ontvangst van je bericht stuur ik je een bevestiging van de bestelling. Houdt rekening met minimaal een werkdag voordat ik kan reageren. In de bevestiging staan de gegevens voor de bankoverschijving, bedrag, verzendkosten, de verwachte verzenddatum en betaalvoorwaarden.

Let op! Op dit moment kan er niet besteld worden!
In het opmerkingenveld kan je wel aangeven dat je belangstelling hebt. Ik stuur je een bericht zodra je weer kunt bestellen.

Ja, ik wil de KleedgeldPlanner en de gratis bewaarmap bestellen. Prijs incl verzending €9,95

Ik ontvang tevens het gratis e-book vol met kleding en kleedgeld tips!
Jongeren komen vaak negatief in het nieuws als het gaat om het (leren) omgaan met geld. Mijn mening is dat ouders en hun kinderen aan dat soort berichten niet echt veel hebben. We hebben als gezin denk ik veel meer aan "hoe pakken we dat aan!". Met de Euromaatjes KleedgeldPlanner heb je een praktische manier in handen dat een jongere zelf leert plannen en administreren van de kledingkosten. Met een minimale uitleg gaat zoon of dochter al snel zelf aan de slag!
Hoeveel planners wil je bestellen?
Is de planner voor een jongen of meisje?
Wil je de planner via de post ontvangen?
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Adres
Huisnummer
Postcode + Woonplaats
Email:
Telefoonnummer
Opmerkingen
Voorbeeld van de jaarplanning
Voorbeeld uit de maandplanner