Zakgeld

Van vervelen naar spelen!
Ik realiseer me weer eens dat je eigenlijk niet veel nodig hebt of hoeft te kopen om jezelf te vermaken. Mijn zoon  is daar een prima voorbeeld van. Eigenlijk is hij dag in dag uit bezig zichzelf te plezieren met dingen waar hij gewoon tegenaan loopt. Hij is altijd op zoek naar mooie stokken en “waardevolle” stenen of een verdwaald elastiekje, een dop van een flesje en dat stopt hij graag in zijn zak. Zo’n jaszak met “schatten” komt hem erg goed van pas op verschillende momenten, bijvoorbeeld als hij ergens moet wachten of gewoon in de pauze op school.

Dat vind ik zo mooi aan kinderen, kinderen zien mogelijkheden.Zodra er een mooie doos in het zicht ligt heeft mijn kind meteen een idee wat hij daar wel van zou kunnen maken! Die gaat niet zitten denken wat hij er niet mee wil doen. Kinderen beschikken over een prachtige bron, hun eigen fantasie! Wat gebeurd er met die mooie eigenschap als we ouder worden? We kunnen wat dat betreft veel van onze kinderen leren en de enige beperking zo realiseer ik me, is keer op keer het eigen denken!

Dus als er af en toe een moment van ontevredenheid opborrelt dan kijk ik naar mijn kleine verzamelaar en zie ik weer de kansen, de rijkdom van de eenvoud en de rust die dat geeft. Met dit in het achterhoofd ben ik weer eens gaan denken over voordelige en leuke speelmomenten nu de dagen natter en kouder zullen worden.

Lees verder voor tips en meer speel ideeën.

Copyright © 2013 by "Euromaatjes"   •   All Rights reserved   •   E-Mail:info@euromaatjes.nl
Als je kinderen hebt en het allerbeste voor ze wilt dan is dat niet hetzelfde als heel veel geld voor je kind over hebben of dat er het duurste moet worden aangeschaft. Gelukkig draait het in de opvoeding van gezonde kinderen niet alleen om (veel) geld! Het is natuurlijk wel zo dat geldproblemen of een te krap budget voor diverse spanningen kunnen zorgen binnen het gezin.

Hoe lukt het je de kosten in de hand te houden? Het valt voor ouders niet altijd mee om een weg te vinden tussen alles wat er nu mogelijk en te koop is. Met een klein budget is die uitdaging nog groter !Iedereen wil dat zijn kind fijn kan opgroeien, zich goed voelt en daar speelt de commercie natuurlijk goed op in. Voor je het weet doe je vrolijk mee en dat voelt......in de portemonee. Laat je vooral inspireren door de tips die je hier aan zult treffen.
Kind
Spelen
Kinderkleding